HTML

IndaFotó képek

Olvasók

Nem tűntem el, csak sokat járok bulizni. Tudjátok, itt a nyár. Ma például este kilencig kimaradtam, a Mama már nem tudta, hova legyen, hogy még csak másfél éves vagyok, és már idegeskedhet, hogy nem érek haza időben.

Tegnap pedig strandon voltam. Tavaly sem volt rossz, de idén, hogy már tudok a vízben járni, felmászni a barátságos (szülők szerint félelmetes) vízi kígyóra, meg egyebek, sokkal jobban tudom értékelni az élményt. Körülbelül négy órát voltunk, ebből három és felet vízben, csak a krémezés és a sültkrumplizás erejéig jöttünk ki.

Az alábbiakat tudom javasolni:
1. Hétfőn menjetek a Dagályra, mert akkor fél áron van.
2. Vigyetek sok uzsonnát, mert a lángos, a hotdog és a sült krumpli is elég vacak, darabja 400.
3. Vigyetek legalább egy erős embert, mert az én anyám például minden öt zsipzsupolás után hosszas pihenőt igényelt, monván, hogy elfáradt. Vagy simán csak két embert, akik váltják egymást a vízbe dobálásban.
4. Vigyetek labdát, mert az 550 forint helyben, és úszódresszt is, mert mindenki, még az újszülöttek is fel vannak öltözve, aztán szégyenkezhettek, hogy csak ti nudiztok.
5. Vigyetek krémet, mert nagyon süt a nap, és például a mama háta le is égett azokon a foltokon, ahova nem ér el a keze. (Erre is jó a második ember.)
6. Vigyetek pokrócot, mert még mindig (vagy még egyelőre, mert nem taposták ki) fű borítja a földet parketta vagy homok vagy ilyesmi helyett.

Egyébként ma megkóstoltam a sárgadinnyét és jó volt. De az eper azért jobb. Fotók viszont nincsenek rólam, mert a Papa hajnalban jár haza és délig alszik. Tegnap ezért kénytelen voltam fél öttől fél hatig lenni vele, felkeltem a kedvéért, kimentem reggelizni, hogy ne egyedül kelljen lekváros gofrit ennie, utána megmosattam a fogát, bekentem dezodorral, ragasztgattunk matricákat, és amikor láttam, hogy eleget foglalkoztam vele, bekísértem az ágyába. Pedig én még egy órán át csak a plafont néztem, mert nem tudtam visszaaludni. Ilyen nehéz az ember sorsa, ha az apja "dolgozik" éjszaka.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leababa.blog.hu/api/trackback/id/tr71494235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peppermint 2008.06.01. 20:54:20

Jaj, nagyon OFF, bocsánatot kérek érte, de nagyon szeretném megtudakolni tőletek, MIBEN ALSZIK A GYEREK ÉJSZAKA??? Mármint milyen ruházatban? Hány réteg, hosszú ujj/rövid ujj stb.
Teljesen elveszettnek érzem magam, minden logikai eszemefuttatás azzal a degenerált zárógondolattal végződik nálam, hogy de ő még kicsi, nagy a fajlagos felülelet hozzánk képest, ezért sokkal hamarabb hül ki és fázik meg... még ha 25 fok is van a hálószobában egész éjjel és persze nappal is.
Hm?
Kösz mindenkinek előre is, ha reagál.

peppermint 2008.06.01. 20:55:33

Aztán ha lettetem a kicsit írok konstruktívan is, csak most zzzzzzzkrrkrrrrrrrrr...

levendul 2008.06.01. 22:18:18

enyém (3 éves) pizsiben és zsákban alszik éjszaka, de ha tartós lesz a nagyon meleg (nálunk vastagok a falak, nehezebben melegszik át a lakás), akkor csak rövidujjú pólót adok majd rá

szerintem 25 fokban elég egy póló meg egy könnyű takaró
nekem van egy nagy pelenka anyagú törölközőm, azzal szoktam betakarni, ha éjjel is nagyon meleg van
ilyen melegben az sem baj, ha lerúgja magáról

levendul 2008.06.01. 22:20:32

jaj, bocsánat
mindenhol én virítok
megyek is

ti meg gyorsan írjatok valamit

peppermint 2008.06.01. 22:35:25

Köszi!
És persze nem tudom "hányas vagy", de én nagyon öreg. :-)))

peppermint 2008.06.01. 23:41:27

No, akkor most...
Jó volt olvasni a strandos élményeket. Nagyon irígylem a mozgalmas életeteket. És miközben csodálom, hogy ilyen sok és tartalmas programot csináltok, eszembe jut, hogy 19 hónappal ezelőtt még azt hittem, modern és mobilis anyaként nagszerűen megoldom a tartalmas és értékes élményekhez közelkerülést, vagyis autózunk. Aztán az első belvárosi út alkalmával a gyerek hányt. Majd a következő autópályás úton is, négy alkalommal kellett átöltöztetnem, mire megtettük a 200 km-t. Azóta csak HP kórház és a János volt műsoron, ott nem volt hányás. Rövidebb - 1-2 km-es helyi dolgok alkalmával sem. De minden hosszabb úton kezdődik elölről a tortúra, bármilyen kúppal, bármilyen táplálkozási ütemezéssel. És mivel lelki szemeim előtt lebeg, ahogy előre kell hajtanom a sugárban hányó gyereket az ülésben, hogy ne fulladjon meg, így nem is merek egyedül elindulni vele. Délpest kies soroksári szakaszán élve ez pedig egyet jelent a dögunalommal. Millenáris és Máltai játszótér helyett nézhetem a képét néhány korlátolt némbernek, akinek nincs más dolga, mint másokon köszörülni a nyelvét, ahelyett, hogy a saját ivadékát és relációit próbálná adekvát fejlődési mederben tartani...
Szóval vágyom a Biankával közös életünk ezen részének átalakulására, így pl. arra, hogy el tudjak menni vele akár egészen az Ikeáig.

hanna 2008.06.02. 06:32:31

Tényleg ilyen béna a közlekedés arra?
Mindig is tudtam, hogy baromság ez az autós életmód:) Legalábbis bizonyos feltételek mellett. Lea mondjuk csak olyan másfél óüra után kezd el hányni. Én meg úgyse tudok vezetni. De mindenesetre mi kiszámoltuk a pasimmal, hogyha csak simán használsz egy autót, biztosítűs-adó-parkolás-benzin, és nem használod halálra, az olyan havi 25 ezer, tehát évi 300. Akkor még nem volt se baleseted, se nem kellett semmit a szokásos szervizelésen cserélni, de legyünk nagyvonalúak, és az csak 50 legyen évente. Akkor még tegyük fel hogy ötévente veszel egy ötéves alsókategóriás kocsit, mondjuk egy kis opelt vagy skodát, az évi 200. Tehát olyan évi 550 egy kocsi. Pont napi 1500 jut a taxira. És még csak nem is kell a vezetéssel szopnod, meg hogy te elöl, gyerek hátul.
Persze nekünk könnyű, mert közel a metró, meg jó a közlekedés, meg csak nyáron járunk vidékre (értsd Balaton) tehát gyakorlatilag tényleg elég hetente kétszer taxizni, ha nagyon nincs kedvünk villamosozni. Mi még a tescoból is taxival jövünk haza:) de tényleg.
Szóval bkv, bicikli taxi rulez. Taxi szót egyébként Lea is tudja pár napja.
Ahogy azt is, hogy két. A két, az a sok, de akkor is matekzseni a gyerek, ugye tudja a kicsi és nagyot, meg a több mint egy relációt is most már.
Nos éjszakai öltözet: rövidujjú bodi. De ez itten panel. Ha téglában alszunk, mondjuk szülőknél, akkor plusz egy pizsamagatya és esetleg hosszúujjú póló.
Takaró van, három kül. vastagságban, de ezeket Lea cask elalváshoz használja, utána lerugdossa.

peppermint 2008.06.02. 10:59:51

Nekem sajnos kell a kocsi, de ha normális tömegközlekedés lenne, nyilván én is kevesebbet használnám.
Kösz a tippeket!