HTML

IndaFotó képek

Olvasók

03.
április

Elfoglalt vagyok

hanna  |  10 komment

Mostanában kevesebbet írok, mert vasárnap maratont futottam a Margitszigeten (ld. a legújabb fotókat oldalt), magam mögött, néha alatt vonszolva az apámat, éjszaka belázasodtam, másnap kábultan lógtam egész nap az anyámon, és aludtam meg nyöszörögtem, éjszaka óránként fostam, az rettenetes volt, a végén már sírni se volt erőm, csak megfordultam félmeztelenül, és azt susogtam, hogy aludni szeretnék (csss, csss - ilyen se gyakran fordul elő velem). Kedden egész nap motoroztam és csúszdáztam, a Mama viszont nem bírta, mert ő sem aludt éjszaka, pedig neki nem volt hasmenése, csak forgott a gyomra a sok bűzös pelenkától. Délután kinyilvánítottam abbéli szándékomat, hogy ha már egy napot kibírtunk úgy, hogy nem kell hülye és undorító kajákat enni, hanem szophatok folyamatosan megint, mint a ködbe vesző aranykorban, a párhónapos korom paradicsomában, akkor ez maradjon is így. A Mama nem hagyta, és ezért nagyon sokat és nagyon hosszan és nagyon erősen ordítottam, kétszer, és szerdán egész nap ticit kiabálva nyomultam, de eddig csak hat darabszor sikerült megszereznem azt. Most éjfél van, három órája alszom, hogy erőt gyűjtsek az újabb rohamhoz. Ezalatt a Mama nem aludt, tudom, hanem csipcsipes és halas és mikkmakkos filmeket nézett két órán át, amit nekem nem szabad, csak naponta tíz percet, pedig azért is nagyon tudok ám sikítani, és ez égbekiáltó igazságtalanság ismét. A Mama szerint én még a képi gondolkodás korszakát élem, ezt nem szabad megzavarni, de szerintem az egész tudomány arra van, hogy a felnőtteknek legyen mivel megvédeni a védhetetlen tetteiket.

Ez a helyzet, ezért nem érek rá, no meg az ágyamban sem alszom hétfő óta, csak ha kényszerítenek, de máshol sem, tegnap például majdnem éjfélkor aludtam el, és délután egyáltalán nem. A Mama feltett szándéka, hogy egy-két hónap, és soha többet tici, mert ha rajta múlna, akkor már vagy három hónapja nem lenne, azóta vannak a korlátozások, hogy csak reggel, meg csak este, meg csak délután, de néha délután még egyszer, meg luxusba egyszer fürdés után, és egykor, meg ötkor, meg hétkor. Hát nem elbaszottul kevés? Nem kiakasztó? Eleinte csak kicsit tiltakoztam, egy időben már nem is cicivel üdvözöltem a Mamát, hanem úgy, mint egy kisgyerek, de most, hogy láttam, hogyan is lehet csinálni, feltett szándékom, hogy a végsőkig kitartok.

Éjszaka fogom bevetni a legkeményebb eszközöket, meg késő délután, amikor még nincs itt az apa-segítség, de már amortizáltam az anya-egységet. A stratégiám kiváló, az erőnlétem messze felülmúlja az ellenfelemét (Mama), az akaraterőm 26 évvel frissebb. Markomba nevetve várom a fejleményeket.

Címkék: betegség szoptatás mama hiszti

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leababa.blog.hu/api/trackback/id/tr96408823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panka 2008.04.05. 20:14:14

Hát bizony, Lea, az élet kemény. (és ha bármit is jelent ez neked, Hanna, nagyon együttérzően tudok hümmögni és semmi okosat nem hozzátenni)

peppermint 2008.04.06. 15:52:45

Hahó!
Valami rota-féle lehetett? :-((((( Szegénykék.
Nekünk még nem volt (kopkopkop!!!), de Normaflore-ral már kellett kisebb fisi-fosikat tataroznunk (magunkon - a felnőtteken is), és működött, hála az égnek!
A múltkor meg egy Normolyt nevű holmira hívta fel egy jótevő a figyelmünket, ami ilyen kiszáradás-veszélyes esetekben jól jöhet, mert pótolja az elveszett elektrolitokat.
Gyógyulást meg nyugodt alvást kívánok nektek!
Aztán ha mindenki egészséges, és Panka, Paramami meg Hanna is benne van, egyszer összefuthatnánk... akár nálunk is.

peppermint 2008.04.06. 20:36:53

Megtaláltam a tájékoztatóját:
www.pirulapatika.hu/210022454/betegtajekoztato
Valószínűleg orvos írhatja fel.

panka 2008.04.08. 10:54:47

semmi jónak nem vagyok az elrontója, bár kíváncsi vagyok, hogy koordináljuk össze a négy csöppség alvását :)

peppermint 2008.04.08. 14:51:36

Tegyünk próbát.
Ki van benne?

hanna 2008.04.09. 21:27:05

Buliban aludni? Igazi szülős ötlet. Nekünk jövő hétre már minden kilőve, kivéve szerda. Utána héten nem tudom még, valszeg a hét első fele szabadabb.

Az egész elég kaotikus, mert
a) felmondtam a Porontynál
b) bejött egy május közepi határidejű meló, aminek persze nagyon örülök, de hogy mikor fogom megcsinálni, ha minden este elájulok a napi harc után, arról még nem sok fogalmam van. Mindenesetre Lea most heti két nap nagymamabölcsiben, tegnap is, akkor ügyeket intéztem (leszakadt már megint a kiságy, elgem lett, és próbáltam egy újat venni), holnap is, akkor letudom a még visszalévő porontyos cikkeket, no meg persze ügyeket intézek kicsit. És akkor jövő héttől dolgozás.
Hányan lennénk?
Panka, peppermint, Paramami? Ennyien, meg még kétszer ennyien nálunk is simán elférünk, és van az udavron homokozó, hinta, meg rugós fejbeverő, plusz aszfaltrajzolásra alkalmas felületek és padok., Ja meg a csipcsipek, úgy is mint szarka, cinke, rigó, galamb, veréb, de gondolom, ez csak az ornitológus lányomat izgatja. A lakásunkban pedig vécé, pelenkázó, bababarátság, kaja, és asszem ennyi. Ja, víz is van nálunk. Meg egy játszóháznyi játék, amihez senki nem nyúlhat hozzá a Lea szerint, sokszor még én sem. Ami nincs: tisztaság.

levendul 2008.04.10. 22:00:03

óóó, komolyan felmondtál?

panka 2008.04.13. 20:22:50

Úgy értem, külön, otthon alvás után indulás és végül mégis találkozás :D.
Én benne vagyok, a gyerek meg nem szavaz, azt csinálja, amit mondok. Egyelőre minden jó, úgy du. 4 után.
Porontyos felmondást pedig csak azt nem értem, hogy miért nem előbb.

hanna 2008.04.14. 01:29:16

Most érett meg a döntés. Gondolkoztam egyszer decemberben, de akkor megbeszéltük, hogy minden másképp lesz, és sok minden másképp is lett. Aztán gondolkoztam rajta februárban, de akkor mégse, és most pedig egyszerűen március közepén megvilágosodásszerűen rájöttem, hogy mást kell csinálnom, mert teljesen bepunnyadtam és már semmit nem tudok kitalálni. Még írok két programajánlót, és lesz egy könyvajánló, egy folyóirat-ajánló meg egy zanza a porontyon valamikor áprilisban.
A könyvajánlókat májustól valszeg a www.pagony.hu-n lehet olvasni, de még nem biztos. A drámát meg majd május közepén valahol meghallgatni, bár még mindig el sem kezdtem, mert teljesen beállt a biológiai órám a két órás délutáni és kilences esti elalvásra, ami miatt persze aztán egytól ötig nem tudok visszaaludni, mint pl most. Aztán majd meglátjuk, mi lesz még, de nyáron úgyis nyaralunk majd.

levendul 2008.04.14. 19:16:14

akkor majd próbálkozok a pagonynál, sajnálnám, ha nem olvashatnék több könyvajánlót tőled :)

a normaflore sztem is klassz, antibiotikumkúra idején is nagyon jó, még Hankám (aki egyébként nagy hányós) is renbejön tőle