HTML

IndaFotó képek

Olvasók

Még nem péhápéban, mert azt csak ötévesen fogom megtanulni a Papától, hogy továbbvigyem a mesterségét.
Hanem a Mama folyton ide-oda vitt, hogy mindenfélét lássak és jól szórakozzak, és kifáradjak. Jelentem, kiválóan szórakoztam, ő meg kifáradt. Felsorolom:

Szombat
1. Elindultunk a Millenárisra, de leszálltunk a Parknál a troliról, hogy kicsit parkozzunk. Én élveztem, de a Mama lengén öltözött, úgyhogy fél óra után tovább álltunk, mert fázott. Meg értelmetlennek találta, hogy azt játszom, hogy ráülök az összes motorra szép sorban, ami volt a parkban. Nem tudom, milyen értékrend szerint értelmes mondjuk homokformákat csinálni és csúszdázni vagy hintázni, és milyen szerint értelmetlen motorokon ücsörögni. Szerintem kifogás. Kaptam viszont színes kitűzőt.
2. Millenáris: sokan voltak, hülye népzene volt, tömeg, és csak egy motor. Hamar otthagytuk, még kicsit szaladgáltunk fel-alá, elkerülve a veszélyes fémrácsokat, amiken a múltkor felrepesztettem a fejem.
3. Budakeszi: kibuszoztunk a Bobohoz, meg a Maugli kutyához. A nap fénypontja ez volt: kert, kutya, lépcsők, spagetti paradicsomszószban, mi kell még? A Nagybátyámat kicsit sokkolta, hogy mennyire gyors és ügyes vagyok, de innen üzenem neki, hogy mire Manka ekkora lesz, már fel se fog tűnni neki.
4. Végtelen buszozás és villamosozás után megérkeztünk a Pali barátomhoz, aki mindig megver. Most aludtam, és aztán szorosan követett a Mama vagy a Papa, aki szintén befutott idő közben. A Pali macskájától múltkor még féltem, de most hamar megbarátkoztam vele. A macska is örült nekem, olyat játszottunk, hogy ő elbújik a dívány alá, én meg megpróbálom kikergetni és megsimogatni. Két óra után furcsák lettek a szemei, engem meg hazavittek.

Vasárnap
1. Hirtelen elhatározásból táncház helyett a Margitszigetre mentünk, jó idő felkiáltással. Jól tettük, mert megnéztem a Kisállatkertet, ami király, kacsa, gólya, paci, őzike, miegymás. Megnéztem a futókat is, mind futnak, de nem valami jó dolog felé, hanem direkt. Bolondok a népek, én mondom. Aztán átmentünk a rétre, ott megfigyeltem a labdázó gyerekeket, a bicikliket, a bogarakat, a virágokat. A Mama virágot akart tűzni a hajamba, háromszor, de én kitéptem, aztán gondoltam, szedek egy kis ibolyát, erre azt mondta, hogy nem szabad letépni! Miért, és neki a százszorszépet meg igen?
2. A játszótéren azt játszottam, amit a futóktól láttam: csakúgy futás. Felfutottam a kis dombra a házikóhoz, és le. Lefelé vicces, mert nagyon gyorsan lehet rohanni, és majdnem orra esek, de mégsem. Ezért mindig újra felfutottam, hogy lefuthassak. Homokoztam is egy kicsit, segítettem egy magányos anyának homokvárat építeni, amíg a gyereke mászókázott. Aztán én is megvillantottam a mászókázási tudományomat, a Mama el volt hűlve.
3. Ebéd a Mamóéknál, sok-sok hagymáskrumpli. Fél kettőkor elmentünk aludni, de csak a Mama hasán volt kényelmes. Mire felébredtem, a Mama eltűnt, de nem ijedtem meg, ismerem, meg is találtam a konyhában kávézgatva-trécselgetve. Hogy értse, milyen a valódi anyaság, mindkét babámat átölelve és hordozva jelentem meg az ajtóban.
4. LEGO-kiállítás a Duna Plazaban. Úgy gondoltam, ha már belefogtam, lefutom a maratont. Kicsit sétálgattam Jolival kézenfogva, röhögcséltem Norbival, aztán csak futtattam a Papát és a Mamát, akik felváltva kiállítást néztek. A Mama megpróbált bezsuppolni a LEGO-játszóházba, de hamar átláttam a szitán, hogy csak le akar ültetni.
5. Végül hazaértünk, egy nagy csomaggal. Ott meg a Bobo várt. Vacsora közben összeestem a fáradtságtól, de a Mama csak azért is megetett meg minden, így mire aludnom kellett volna, már nem is éreztem magam álmosnak. Nagyon rossz volt, a Mama kiborult, én sokat sírtam, pedig kivettek, átöleltek, a Papa is odabújt. Aztán végre elaludtam a Mamához bújva a földre tett szivacson. Majd hajnalban megjelentem a háló ajtajában nyüszítve, de akor már nem kísérleteztek velem, csak beraktak maguk közé Hatkor teljesen felébredtem, mert bedugult az orrom. A Mama átvitt a szobámba, hogy a Papa aludhasson, besprézte az orrom, ami rettenetes volt, majd nagy nehezen elaludtunk, nyolcig.

Hétfő
1. Csak nagy vonalakban: játék nagyon jófej kis cigányokkal az udvaron. Szerencsére a többi lakó mind elment máshova, így csak velem foglalkoztak.
2. Elmentünk egy kórházba találkozni két nálam is sokkal kisebb babával, akik az én régi ruháimban jártak, illetve feküdtek, és most visszaadták. Jó sokat vártunk rájuk, addig egy rózsaszín telefonnal telefonáltam, és undorító iceteet ittam.
3. Beugrottunk a nagyapámhoz, ledobtuk a cuccot, kicsit szórakoztattuk.
4. Elvitt a Mama a nagymamához, majd elhúzott, hogy nehogy aludni tudjon, amíg én alszom, hanem sportoljon, úszott 35 percet. Muhaha! Hát ha én csak annyit futnék egy nap, akkor lezsibbadna az izom a lábamról.
5. Értem jöttek a Papával.
6. Jól be muszaka-vacsoráztunk, és kimondtam kábé, hogy rizs.

Most alszom egy kicsit, de nemsokára felébredek, és éhes meg szomjas leszek, úgyhogy abba is hagyom a gépelést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leababa.blog.hu/api/trackback/id/tr32385477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.