HTML

IndaFotó képek

Olvasók

Kutatásaink alapján bizton állíthatjuk, hogy a sapkák iránti extrém vonzódás öröklődő, domináns jegy. Míg a legtöbb kisgyerek leráncigálja a sapkáját, eldobja, és visít, ha ráadják, addig én bolondulok a színes kötött darabokért. Van egy vadrózsaszín, egy csíkos kalapka, egy norvégmintás rózsaszín-zöld, és egy színváltós, barna szegéllyel. Noha most 15 fok van kinn, én le nem veszem a fejemről, és ha a Mama megpróbálja elsunnyogni, hát mutogatok és csapkodom a kobakomat, hogy rám adja a divatszörnyek egyikét. Ezért elhatároztuk, hogy nemsokára veszünk egy legalább annyira tuti nyári vászon kalapot, mint amilyet tavaly vesztettem el Alsőörsön. (Úgy látszik, a sapkaelhagyós gén szorosan kötődik a sapkaimádóhoz). Szerencsére van a Brendonban 10 ezer forintnyi bónom, remélem annyiból kijön egy uptodate darab.

Ha még marad belőle, akkor hálósipkát is kéne venni, mert a Mama nem enged sapkában aludni. Bezzeg arra, hogy a zoknimat levegye alvás előtt, számtalanszor nekem kell figyelmeztetni. Ha pedig összevizezem magam, akkor legyint, hogy majd megszáradsz lányom, és máskor nem öntöd le magad direkt, hiába csapkodom a hasam kétségbeesve. Azt hiszem ezt nevezik ridegtartásnak. Azért ha nagyon kékülök, ad rám szárazat. Egyébként nem szoktam magamat direkt leönteni, legfeljebb a szőnyeget és a Papát, amik ugyancsak majd megszáradnak, tehát nem tudom, hol a probléma, másfelől pedig fontos, hogy megtapasztaljam a folyadékfizika törvényeit kora gyermekkoromban, különben később nehéz dolgom lehet a tudóstársadalomban.

Nincs rólam új kép, de megsúgom, hogy a Mama megint levágta a frufrum. Most már tudtam, milyen katasztrofális lesz a végeredmény, úgyhogy előre üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért, de nem értem el vele semmit, csak hogy még ferdébb lett, illetve rám lehetett fogni, hogy ferde lett. Szerencsére a sapka ezt is eltakarja.

Nem esett jól, hogy a Mama megfoszt egy ilyen fontos testrészemtől, mint a hajam, csoda, hogy nem vérzett. Azt viszont újabban még kevésbé bírom, ha egyedül kell a sötét fürdőszobába vagy lépcsőházba mennem, mert most már elég okos vagyok ahhoz, hogy tujdam, hogy ott egyrészt könnyen orra esik az ember, másrészt nagy sűrűségben szörnyek lepik el a talajt. Ilyenkor felfelé mutogatok és lálát kiáltozok, megvárom, amíg jön a Mama és kézenfog, és/vagy felkapcsolja a villanyt.

Címkék: félelem víz hajvágás sötét sapka

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leababa.blog.hu/api/trackback/id/tr9363458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panka 2008.03.05. 09:51:54

Lea, mondd meg anyukádnak, hogy hajat nem úgy kell vágni, hogy homlokba fésüli az ember, aztán nyisszant egyet és lesz, ami lesz (én is így kezdtem :), hanem szépen felfésüli, a mutató és középső ujja közé fogja, és fölötte nyisszant. Egyrészt így biztonságosabb, tutira nem bök homlokon, legfeljebb a saját ujját vágja el, másrészt szép tépett, mintegy normális hatású lesz a végeredmény, nem bilikörbevágós. Persze nem árt, ha kezdetben valaki segít tartani a fejedet, míg bele nem jöttök.
Na, ennyit a tanácsadó napból :P

Paramami 2008.03.15. 11:50:50

Vicces, Blanka is sapkaimádó, voltak napok, amikor a szobában is kizárólag sapkában volt hajlandó lenni. Reggel kikövetelte magának, és egész nap abban pompázott:)))